Parship.nl

Onze score

Kwaliteit profielen

Gebruiksvriendelijkheid

Functionaliteiten

Klantenservice

Prijs/kwaliteit

score 8 / 10

Naar de site »

Parship.nl

Parship.nl is een onderscheidende datingsite die werkt op basis van partnervoorstellen. De benaderingswijze is geheel anders dan bij de gemiddelde datingsite. Het kost wel even wat tijd om in te schrijven, maar eenmaal de inschrijving afgerond kun je direct je partnervoorstellen bekijken.

Voordelen

Het voordeel van Parship.nl is haar unieke concept van matching en hierdoor sluiten de partnervoorstellen mogelijkerwijs beter aan bij eenieders voorkeur. De testresultaten (van de te doorlopen vragenlijst) zijn ook direct inzichtelijk en geven direct inzage over je eigen karakter. De site is verder erg overzichtelijk en prettig in gebruik. Bovendien is Parship zo overtuigd van de werking van hun dienst dat ze een contactgarantie bieden. Bij een lidmaatschap van 6 maanden garanderen zij bijvoorbeeld 5 contacten. Als men aan het einde van uw premium-lidmaatschap minder dan 5 contacten heeft gehad, verlengt Parship deze op aanvraag gratis met nog eens 6 maanden. Hiervoor dient men zich wel aan onderstaande voorwaarden te houden:

  • u heeft tenminste net zoveel vrij geformuleerde berichten geschreven als het aantal contacten dat door ons wordt gegarandeerd,
  • u heeft de pagina "Ik over mezelf" ingevuld,
  • u heeft tenminste één foto geplaatst,
  • uw profiel-status stat op "zichtbaar",
  • u maakt voor de eerste keer aanspraak op de contactgarantie,
  • u neemt 14 tot 30 dagen voor de laatste dag van uw premium-lidmaatschap contact met Parship op.

Nadelen

Parship.nl behoort samen met Be2.nl tot de duurste datingsites. Om in aanmerking te komen voor de wat schappelijkere maandprijzen, dient men al direct een abonnement voor langere termijn af te sluiten. In het meest extreme geval dient er dan al meteen bijna € 600 betaald te worden.

Om het matching-principe een kans van slagen te geven dient men bij inschrijven eerst een lange lijst met vragen te beantwoorden. Deze dienen vervolgens ook serieus te worden ingevuld. Dit is een vrij uitgebreide vragenlijst en het is mogelijk dat niet alle deelnemers hiervoor ook daadwerkelijk de tijd nemen. Verder zijn er weinig actieve leden voor zover dit kon worden vastgesteld. Er is vooral een gebrek aan vrouwelijke deelnemers.

Het hierboven besproken persoonlijkheidsrapport wordt door Parship als een dienst op maat gezien. Wanneer een deelnemer besluit om gebruik te maken van het herroepingsrecht dan wordt er door Parship voor dit rapport een waardecompensatie gevraagd van € 64,50.

Ook voor het aantal gelegde contacten wordt een waardecompensatie gevraagd. Wanneer men op dag één meer dan 5 berichten verstuurt en daarop ook antwoord ontvangt dan wordt dit door Parship gezien als vijf contacten zou er derhalve geen recht meer zijn op restitutie uit hoofde van het herroepingsrecht.

Dit lijkt echter meer op een verkapte methode om het herroepingsrecht te omzeilen en komt ons inziens niet overeen met de bedoeling van de Wet Kopen of Afstand.

Tarieven
Abonnement Prijs
6 maanden € 44.90 per maand
12 maanden € 39.90 per maand
24 maanden € 24.90 per maand

Waarom Parship.nl?

Parship.nl is vernieuwend en onderscheidend en heeft daarbij een vaste plek in het datinglandschap. Voor diegene die op zoek is naar een partner met dezelfde eigenschappen is een datingsite als Parship.nl met een eigen persoonlijkheidstest ideaal. Mocht je de partner die bij jou past dan ook vinden, dan is het hoge abonnementsbedrag wellicht toch gerechtvaardigd.

Naar de site »
; ;