AshleyMadison.nl

Onze score

Kwaliteit profielen

Gebruiksvriendelijkheid

Functionaliteiten

Klantenservice

Prijs/kwaliteit

score 8,3 / 10

Naar de site »

AshleyMadison.nl

AshleyMadison.nl betreft een erotische datingsite voor mannen en vrouwen die op zoek zijn naar een affaire. De meeste naamsbekendheid verkreeg de site in 2015 met een datalek waarbij gegevens van 37 miljoen klanten waren gestolen. Ook een kleine 600 Nederlandse klanten waren gedupeerd. Wat de impact is voor AshleyMadison.nl is moeilijk in te schatten. Inmiddels is de beveiliging flink opgeschroefd.

Voordelen

Het belangrijkste waarop AshleyMadison verschilt van andere datingsites is het betaalsysteem. Zo betaal je niet per dag of per maand maar betaal je voor je gebruik en de opties op de site. Voor bepaalde handelingen worden credits in rekening gebracht, bijvoorbeeld voor berichten of virtuele geschenken. Het voordeel van het creditssysteem is dat je slechts betaalt voor je gebruik en zodoende niet onnodig geld spendeert als je enkele dagen niet op de site actief bent.

Onderstaand een overzicht aan het aantal credits dat je verbruikt:

  • 5 credits per nieuw contact
  • 5 credits per bericht
  • 5 credits om een collect-bericht te lezen
  • 30 credits voor 30 minuten live online chatten
  • 50 credits voor 60 minuten live online chatten
Daarnaast heeft AshleyMadison.nl een nieuwe service, namelijk 'Traveling man'( of 'woman'), waarbij de focus ligt op zakelijke reisjes en je zodoende tijdens je reis/verblijf in contact kunt komen met leuke dames en heren.

Nadelen

Het nadeel van het eerder genoemde betaalsysteem is echter dat je van tevoren ook geen beeld hebt hoe snel je door je credits heen bent. Hierdoor kan je bij intensief gebruik mogelijkerwijs veel duurder uit zijn dan casual datingsites die een maandelijks bedrag incasseren maar waar je vervolgens onbeperkt gebruik kunt maken van alle functies. In de praktijk komt het waarschijnlijk hier op neer. Een systeem waarbij voor losse handelingen betaalt moet worden lijkt ons in principe altijd minder voordelig voor de klant en in het gros van de gevallen zeker minder transparant voor de klant. In de praktijk hebben sites waarbij per handeling betaald moeten worden (met credits) een minder goede naam.

Wanneer je je profiel volledig uit wilt schrijven kost dit bovendien € 19,00. Wil je hiervoor niet betalen dan kun je jouw profiel alleen maar verbergen. Dit lijkt ons alleen al vanuit privacy-oogpunt een onverdedigbaar standpunt.

Ashley Madison is in de afgelopen jaren bovendien enkele malen negatief in het nieuws geweest. Na een omvangrijk datalek bleek Ashley Madison ook nog eens mannelijke gebruikers op te lichten: veel vrouwen waarmee zij contact zochten bestonden helemaal niet. Uit onderzoek bleek dat veel accounts van vrouwen zijn aangemaakt door het team van Ashley Madison. Ook verstuurden zij namens deze nepaccounts berichtjes naar mannen. Er liepen de afgelopen jaren dan ook verschillende juridische procedures tegen Ashley Madison. In verschillende van deze zaken heeft het moederbedrijf van Ashley Madison inmiddels schikkingen getroffen.

Ashley Madison stelt inmiddels dat het geen gebruik meer maakt van deze nepaccounts en dat de beveiliging van de website is verbeterd.

Tarieven
Abonnement Prijs
100 credits € 49
500 credits € 149
1000 credits € 249

Waarom AshleyMadison.nl?

We gaan er vanuit dat na alle juridische procedures het gebruik van fake accounts door Ashley Madison inmiddels ook niet meer wordt toegepast. Sinds het grote datalek is de sitebeveiliging bovendien zeer goed verzorgd en kun je dus veilig en anoniem op zoek naar een casual date voor de korte en lange termijn. Met de nieuwe 'traveling' service gaat AshleyMadison.nl nog een stapje verder in het voorzien van je behoeftes. Een affaire is er zo geregeld!

Naar de site »
; ;